JUHTKIRI Uude kooli keset kevadet

Saarte Hääl
Copy
Koolikell
Koolikell Foto: Urmas Luik

Esimesed Ukrainast sõja jalust saabunud lapsed on jõudnud Saaremaa koolidesse ja lasteaedadesse. Põgenikke tuleb aga üha juurde. Vallavanem Madis Kallase sõnul võib Ukrainast saabunud inimeste hulk juba õige pea kasvada tuhandeni. Kui arvestada, et kolmandik Ukrainast pagenuist on lapsed, siis vajab Saaremaal lasteaia- või koolikohta vähemasti mõnisada last. Ning kindlasti sooviks vähemalt osa Saaremaal koolipinki istuvatest lastest saada huviharidust, mis kodumaal pooleli jäi. Või siis leida mõne uue ja köitva huviala.

Loomulikult on uute õpilaste vastuvõtmine, nende õppetöö korraldamine ning nende kaasamine ajal, mil kooliaasta lõpp juba paistab, üsna keeruline ülesanne. Samas – see on asi, mida lihtsalt tuleb teha. Ja nii hästi kui võimalik.

Selles osas on meie huvikoolid erinevas olukorras – seal, kus tehakse rühmatööd, pole uute õpilaste lisandumine ehk kuigi suur probleem. Samas seal, kus lapsed osalevad individuaaltundides, ei pruugi niigi suure koormusega õpetajatel vabatahtlikuks tööks olla ei aega ega võimalust.

Kuidas ja mil moel Ukrainas toimuv sõda meie haridusmaastikku mõjutab, on praegu veel vara öelda. Sest seda, kui kaua sõda kestab ja kui paljud inimesed seetõttu oma kodumaalt lahkuma peavad, ei tea keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles