PALJU ÕNNE! ⟩ Juhan Smuuli pinginaaber Elvi Mägi tähistab täna 100. sünnipäeva

Urmas Kiil
Copy
PALJU ÕNNE VANAEMA Elvile, soovivad kasutütar, kaks lapselast ja neli lapselapselast. Ühineme kõik selle sooviga!
PALJU ÕNNE VANAEMA Elvile, soovivad kasutütar, kaks lapselast ja neli lapselapselast. Ühineme kõik selle sooviga! Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Sündinud on Elvi Muhus Linnuse külas, suure osa elust on ta aga elanud Saaremaal Kuressaares.

Kui Saarte Hääl teda saabuva juubeli puhul eile Saaremaa Valsi hooldekodus õnnitlemas käis, oli Elvi esialgu veidi üllatunud, kuid seejärel siiralt rõõmus.

“Eluga olen praegu igati rahul ega oska millegi üle kurta,” ütles ta. “Ma ise pole ju enam teab mis tegija. Vahel muretsen, et teistele siin tüli teen. Nemad aga ütlevad, et selleks nad siin ju ongi.”

Elvi koolitee algas koduvalla Piiri algkoolis, kus tema koolivend ja mõnda aega ka pinginaaber oli Koguva poiss Juhan Smuul. “Mina olin koolis viieline,” märkis ta.

Kuidas oli hinnetega aga Juhanil, kas õppis viletsamalt? “Ei-ei,” tõrjus Elvi kiiruga. “Ka tema õppis vaid neljade ja viite peale.”

Juubilar lisas, et Smuuliga sai koolipõlves salamahti ka koostööd tehtud: Elvi aitas Juhanil matemaatikaülesandeid lahendada, Juhan abistas Elvit eesti keeles.

Lähedastega tähistab Elvi sünnipäeva täna. Tal on kasutütar, kaks lapselast ja neli lapselapselast.

Ka Eesti Vabariigi president Alar Karis pidas Elvi Mäge juubeli puhul meeles. Presidendikantseleist saabunud õnnitlus loeti juubilarile eile ette.

101. sünnipäev on täna aga orissaarlasel Selma-Benita Heinakroonil. Homme, 2. aprillil tähistab 100. sünnipäeva Asta Timmas Lümandast. Seejärel on vähemalt saja-aastaseid Saaremaa elanikke üheksa ja kõik nad on naised.

Vaata ka videot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles