SOLVANGUD JA TÕUKLEMINE ⟩ Aivar Pohlak sattus mandril kähmlusse (1)

BNS
Copy
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Eero Vabamägi

Kose vallavolikogu esimees Merle Pussak kutsub volinikke üles tasakaalukusele ja koostööle, ja seda eelkõige seoses intsidendiga, mis päädis kolmapäeval sellega, et Aivar Pohlak tõukas Mirko Kiisoni kaks korda vastu seina.

"Iga volikoguliige peab mõistma, et Põhjamaade hulka kuuluda sooviva Eesti demokraatlikku otsustusprotsessi ei saa ega tohi kuuluda isiklikud solvangud ega füüsiline tõuklemine," ütles Pussak, kelle hinnangul peab iga Kose vallavolikogu liige teadvustama, et tema käitumine mõjutab kogu vallavolikogu ja valla mainet tervikuna, vahendas BNS.

"Opositsiooni kuulumine ei tähenda mitte vajadust kasutada isiklikke solvanguid ja algatada kaklusi, vaid eelkõige kaitsta oma programmilisi seisukohti demokraatia tööriistu ja saadikueetikat kasutades," selgitas Pussak.

Kolmapäeval tõukas Kose vallavolikogu istungi vaheajal opositsiooni kuuluv Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak koalitsiooni kuuluvat Mirko Kiisoni. Tüli jätkus ka peale füüsilist vahejuhtumit, sest Aivar Pohlak järgnes temast eemaldunud Kiisonile.

Vallavolikogu esimees Pussaku sõnul tingis intsidendi avalikkuse ette toomise asjaolu, et juhtumi vastu tunnevad huvi nii valla elanikud kui ka ajakirjandus.

"Loodan siiralt, et Kose opositsioon suudab oma ideid väljendada verbaalselt ja viisakalt ning et kõik volinikud, hoolimata kuuluvusest, suudavad mistahes olukorras säilitada rahu ja väärikuse. Võlgneme selle oma valijatele," ütles Pussak, kelle sõnade kohaselt otsustas Kose vald selguse huvides avaldada ka videolõigu intsidendist.

"Kuigi alguses pidasime videot avalikkusele sobimatuks materjaliks, avaldame juhtunu selguse huvides nii volikogu istungi video täies mahus kui tüli puudutava lõigu," ütles Pussak.

Tund ja 17 minutit pärast video algust läheb Pohlak Kiisoni juurde ning tõukab teda kaks korda vastu seina.

"On väga raske taluda olukordi, kus asja kohta räägitakse ühte, aga tegelikud tegutsemise motiivid on teised ja kui selle kõige juures naeruvääristatakse siirast ahastust tuleviku pärast," põhjendas Aivar Pohlak ise oma käitumist ning vabandas selle pärast. 

"Loomulikult ei kuulu tõuklemine arutelu juurde," nentis Pohlak takkajärele ning lubas ka Kiisoni ees järgmisel koosolekul vabandada, vahendas Postimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles