NÜÜD KINDEL Leisi saab järgmisel aastal kergliiklustee ja vee- ja kanalisatsioonitrassid

Saarte Hääl
Copy
Leisi keskus
Leisi keskus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Leisi kergliiklustee rajatakse Leisi koolist aleviku vahele Coopi poeni ning sealt edasi Orissaare suunas Mere tänavani. 

Kõik see toimub vastavalt koostöölepingule, mille sõlmisid transpordiamet, Saaremaa vallavalitsus ja Kuressaare Veevärk AS

Samuti on kavas ehitada välja samal lõigul vee- ja kanalisatsioonitrassid ning rekonstrueerida sõidutee. Eesmärk on teostada tee- ja trassitööd samal perioodil.

„Selle koostöökokkuleppe sõlmimisega on astutud järgmine suur samm, et Leisi saaks juba pikalt oodatud kergliiklusteed aleviku vahele, mis tähendab ohutumat kooliteed paljudele õpilastele ja ka teistele Leisi elanikele," sõnas abivallavanem Mikk Tuisk.

Samuti on kavas ehitada välja esimesed lõigud vee- ja kanalisatsioonitrassist, millega saavad mitmed majad liituda ning mis loob eeldused, et seda sama võrku saab ka edaspidi laiendada.

Transpordiamet korraldab tehnilise projekti korrigeerimise põhiprojektiks, millega koos projekteeritakse kanalisatsiooni- ja veetorustik vastavalt kohaliku omavalitsuse projekteerimistingimustele.

Kuressaare Veevärk AS-l on kavas laiendada Leisi aleviku vee- ja kanalisatsioonivõrku riigitee Orissaare-Leisi-Mustjala ja Kuressaare-Mustjala teelõigul orienteeruvalt 800 meetrit ja Orissaare teelõigul orienteeruvalt 600 meetrit.

Vallavalitsus korraldab ning rahastab vajadusel projekti raames objekti kanalisatsiooni- ja veetrassi ning kergliiklustee rajamiseks vajalike maade omandamist või nende koormamist piiratud asjaõigusega.

Kuressaare Veevärk AS rahastab kanalisatsiooni- ja veetrassi projekteerimist, ehitust ja ehitamise omanikujärelevalve teostamist täies ulatuses ning kergliiklustee ehitamist 50 protsendi ulatuses.

Tööd tehakse järgmise aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles