JUHTKIRI ⟩ Murenevad murekivid (1)

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinna katkised tänavakivid.
Kuressaare kesklinna katkised tänavakivid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare kesklinna remont võttis kaks suve, tekitades kohalike turismi- ja kaubandusettevõtjate hulgas paksu pahameelt.

Juba enne, kui uuenduskuur 2019. aasta septembris ühele poole sai, ilmnes, et sugugi kõik tööd polnud tehtud kvaliteetselt. Juulis sadanud paduvihm ujutas kesklinna üle, muutes Vaekoja pubi rentsliks.

Kuigi praeguseks pole kesklinna remondist möödas kolme aastatki, on graniitsillutis juba nii purunenud, et parim lahendus oleks kogu linnasüdant kattev graniitkivi üles võtta, teha uus aluskiht ja panna praeguste, liiga õhukeste kivide asemele uued.

Samuti on lahti suured graniitplaadid Kuressaare raekoja esisel sillutisel.

Tänases Saarte Hääles tunnistab peatöövõtja Merko insenerehitusdivisjoni direktor Peeter Laidma, et Kuressaare kesklinna osas on asjad väga hapud.

Tema sõnul oleks probleemil lihtne lahendus – kõik üles kaevata ja kihid uuesti teha. See on aga, nagu Laidma tõdes, “hullult kallis”.

Kui vallavõimu arvates peaks Merko probleemi lahendama oma kulu ja kirjadega, siis peatöövõtja sama meelt ei ole. Laidma sõnul on põhimõtteline küsimus, kas lagunemine on garantii teema või projekti viga.

Kas ees seisab kohtutee ning kes praagi lõpuks kinni maksab – elame, näeme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles