Saarte Liinid saab uue juhi, kes on varem töötanud Eesti Postis ja raudteel

Saarte Hääl
Copy
Kaida Kauler.
Kaida Kauler. Foto: Omniva

AS Saarte Liinid juhatuse esimeheks valiti avaliku konkursiga Kaida Kauler, kes alustab tööd ettevõttes alates 1. maist.

Kaida Kauler oli 2019-2021 ASi Eesti Post juhatuse liige, eelnevalt on ta olnud ASi Metrosert juhataja ning Elektriraudtee AS juhatuse esimees.

„Saarte Liinide edasise arengu jätkumise olulisimaks mootoriks on selge visiooniga motiveeritud juht, ettevõtte nõukogu jõudis erinevate kandidaatidega vesteldes üksmeelselt järeldusele, et Kaida Kauler suudab selle väljakutse vastu võtta,“ ütles AS Saarte Liinid nõukogu esimees Jaano Vink.

Saarte Liinid on tänaseni kenasti majandanud, kuid tõhusa tulevikustrateegia väljatöötamine nõuab pealehakkamist, indu ja soovi pühenduda, rääkis Vink. 

"Usun, et Kaida mitmekülgne töökogemus erinevates riigile kuuluvates ettevõtetes aitab tal vaadata värske pilguga Eesti regionaalsadamatele ja panustada nende jätkusuutlikku arengusse.

„Saarte Liinid on hästi toimiv ettevõtte,“ sõnas Kaida Kauler. „Eesti on mereriik ning AS Saarte Liinid haldab täna ühtekokku 18 sadamat üle maa Abrukast Piirissaareni. Meie ülesanne on seda taristut hoida ja arendada, et elu saartel saaks toimida tõrgeteta.

Kvaliteetsed ja püsivad ühendused mandri ning saarte vahel on olulised, need rikastavad Eestit ning peavad pakkuma võimalust elada, töötada ja puhata ka mere taga igal aastaajal.“

AS Saarte Liinid (www.saarteliinid.ee) põhitegevusalad on sadamateenuste osutamine; sadamate haldamine ja arendamine; meretransporditeenuste osutamine; ehitus- ja remonditööd sadamates.

18 sadamat üle Eesti

  • ASi Saarte Liinid koosseisu kuulub hetkel kokku 18 sadamat üle Eesti: Virtsu, Kuivastu, Rohuküla, Heltermaa, Roomassaare, Triigi, Sõru, Ringsu, Kihnu, Sviby, Munalaiu, Manilaiu, Abruka, Naissaare, Vikati, Papissaare, Piirissaare ja Laaksaare sadam.
  • 2021. aastal tegid laevad avalikul liiniveol kõikide AS Saarte Liinid sadamate kaudu kokku 29 958 reisi, liinidel teenindati kokku 2 437 015 miljonit reisijat ja 1 174 921 miljon sõidukit.
  • Kaupa veeti ASi Saarte Liinid sadamate kaudu 2021. aastal kokku 906 885 tonni, sealhulgas eksporditi 820 757 tonni erinevaid kuiv- ja puistlasti kaupu, imporditi 58 912 tonni puistlasti kaupu ning võeti vastu kokku 8 637 tonni meresaadusi.
  • AS Saarte Liinid 2021. tulude kogumaht oli ettevõtte tegevusaja suurim, kokku 10,0 miljonit eurot, käive 8,0 miljonit eurot ja puhaskasum 1,39 miljonit eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles