MUHU UUDISSED ⟩ ​Kenad kevade jätku!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Nüid oo kõiksugused usulised Muhu suare pial omad suured pühad ää pidan. Ja jüripäe oo kua müödas. Põllutüö köib täävega. Rakturid paljast põristavad sii ning sial.

Sai sii isekeskis mõteldud, et tuleks sie va kukulind nüid nobesti. Enne ikka kut puud lehte lüöb. Oleks miskitkid paramad oodata sest muailma elust kua. Mina põle viel kukulindu kuuln selle kevade. Aga äkist nie mineva riedesed laululinnud sial Liiva kuolimajas laulsid kukulinnud kua siia.

Mõndas kohtas, mererandas, ikka tehti jürituld kua. Neh, mererandas oo mõistlik. Keskel muad, kuskil karge pial ep sünni kohe mitte märki. Mua ju puru kui ja tuulenuhin oo kevade läbi väljas, ons ta siis tasasem või valjem, aga puru vaiksed ilma ikka kevade nalja irmuga põlegiid. Kui ikka aa nurkas oksarädi põleta, siis piab ise ühtejooni jalamärkis olema.

Liiva toedutänav akkab kua pissitassa talveunest ennast üles aama. Uus burgeriputka oo juba valmis ja nädalivahetusega tassiti kõik lavad ja toolid sõnna paika juba. Ja laupa pakutse juba burritusid. Resturaanis kuulukse kua jälle uied asjapulgad paikas olavad ja pilkus nie uksed siis lahti ep sua sedaviisi. Juba otsitse suiks abikäsi kua juure. Ja muuseum otsib omale kua inimesi, kis akkaks sui turista teenidama jälle.

Ka kruokused õitsvad. Nie, mis mineva sügise maha said. Neh, mo massakas juba silmas ää, et muist olla Ukraina värvi. Ja oogid, kis nähe tahab, näeb küll sedaviisi. Ja Liiva väljaku pial oo kua Ukrainamua lipp kenaste vardas, meite oma riigi lipu ja valla lipu kõrvas.

Oome õhta oo Vanatoal jälle üks moekas olemine. Rässa Juula poaerrahvas Merle ja Riho Lilje andvad kena munukse kontserdi sial. Piletime suab ette osta kahekümne euruga ja riedese pääva sihes juba kahekümne kolmega. Alguse aaks oo õhta kellu seitse. Ja piletime suab ette osta ja lava jaare kohja kindi panna televonni pial 55 587 494.

Nõnn, et kis tahab tüöd, sie suab tüöd, kis tahab pidu, suab pidu, kis tahab niisammati jalusseerida, siis lasku köia. Suar oo kole kena, vahtimist oo küll ning viel. Neh ja Tillu nires suab õngepüüki kua arrasta. Ja kui sialt äkist mõni näkk pia välja pistab, siis ep tasu ehmata üht. Karta oo, et ikka põlegid näkk, tükkis mõni muhulane.

Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles