TOIT ⟩ 1 euroga neli korda päevas kõht kõvasti täis. Kuidas palun?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KOKATÄDID AMETIS: Kihelkonna kooli- ja lasteaialastele toitu valmistavad Aili Sõber ja Viive Heinlaid ütlevad, et siinses köögis on kõik road laste lemmikud.
KOKATÄDID AMETIS: Kihelkonna kooli- ja lasteaialastele toitu valmistavad Aili Sõber ja Viive Heinlaid ütlevad, et siinses köögis on kõik road laste lemmikud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hommikuks puder, omlett või pannkoogid, vahepalaks värske puu- ja köögivili, lõunaks näiteks kanašnitsel kartuli ja salatiga ning õhtupoolikuks kohupiim või piimasupp. Kõlab ebareaalne, aga Kihelkonna lasteaias võimalik.

Lasteaialapsele maksab söögipäev tõepoolest 1 euro. Sellest hommikusöök 25 senti, lõuna 50 senti ja õhtuoode samuti 25 senti. Ennelõunane vahepala on PRIA poolt tasuta. Kuidas see võimalik on? Kihelkonna kooli ja lasteaia pikaaegsete kokatädide Aili Sõbra ja Viive Heinlaiu – neist esimene on töötanud siin köögis 25 aastat ja teine 15 aastat – kinnitusel pole see mitte lihtsalt võimalik, vaid nii ongi.

Põhjuseid on mitmeid, mis seda võimaldavad. Näiteks on võimalik sealsest sööklast endale ettetellimisel lõuna tellida ka kõigil ümberkaudsetel, aga miks mitte kaugemalt elanikel, kui neil selleks soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles