JUHTKIRI ⟩ Traditsioonide tuules purjetades

Saarte Hääl
Copy
Purjekas Maris
Purjekas Maris Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Merisport on Saaremaa kõige vanemate traditsioonidega spordiala. Traditsioonid ei saa kesta, kui noortele teed ei näita. Saaremaa merispordi selts näitab.

Noori purjetajaid on Saaremaal kasvatatud aastakümneid. Võidetud on igat masti tiitleid ja võidetakse neid ka juba täiskasvanueas. Paljudest just avamerepurjetamises silmapaistvatest võistkondadest leiab saarlasi.

Kogenud avamereseilajad ütlevad, et Saaremaalt mandrile kooli läinud purjetajatel endale mõnes jahis koha leidmisega probleeme ei ole. Saarlased on hinnas.

Oma rolli etendab kindlasti see, et ka avamerepurjetamine on Saaremaal au sees ning seda pisikut süstitakse ka noortele. Milleks muuks nimetada seltsi poolt noortele suure jahtlaeva usaldamist. Nii on olnud juba aastaid.

Meeskonnaga merel seilamine ei õpeta noortele ainuüksi purjetamist, vaid ka koostööd. Lollusi merele tegema ei minda, meri sellist asja ei salli. Meeskonnas õpitakse üksteisega arvestamist. Kui ikka on vaja meeskonna hüvanguks kasvõi püksid jalast anda, tuleb ka seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles