MUHU UUDISSED ⟩ Muhuse jõudis sui juba enne lehekuud

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh.

Vaesevaevalt sai lehekuu pihta akata ja nõnna olli sui kohal kua. Juba laupa ollid Liiva linnas kõik tänava jaarsed kuudid omad uksed vallali tein. Ja resturaan tegi omad uksed kua üle mitme kuu jälle lahti. Uied asjakarbid oo kamandamas. Nõnna et söömamuret Liiva linnas änam põle. Suab burritusid ja burgerime ja pitsasid ja. Neh ja kalapoest suab suitsukala kua levakõrvasseks. Muhu leva suab Liiva linnast niigid. Ja lillsid pakutse sadat kirja-karva. Ja juu ikka meite Liiva puodis tüki paramad kaubad oo kut mõjal ilmas, sest võerast rahvast voorib ustest sisse ja välja ikka kohe ännatumalt palju.

Mineva riede olli tansipäe. Ja seks puhuks ollid kole uhke üllatuse tein Hellamoa keskomingupidajad. Neh nüid kutsutse kangest roamatukogude kaudu kua tansile. Ikka selle roamatukogude vuasta raamis jälle neh. Ja nie kanged keskomingupidajad, kelle ulkas olli selle pääva kõege vanam ühessakümmend kaks, nie lõhkusid Anuga seltsis tantsi juba mineva teisibe. Ja Tiina võttis nende tansi kenaste vilmi ja Anu riede muudkut jägas palgeroamatus. Kanged naesed! Tansimuusikaks olli Singer-Vingeri “Teadagi”.

Ja selle lugulaulu sõnade kirjutaja Villu Kangur, kis oo ise kua juurikaid pidi Muhu mies, olli kohe nii ärdas, et vesi tuln ühna silma. Nie kanged nänned sial Hellamoal, nie vihtuvad poolele ilmale silmad ette tiha, oma rõemu ja kangusega.

Neh aga, mis lisemal aal tulemas oo? Laupa õhta kellu seitsmest oo Vanatoal jälle mälumängi õhta. Ikka, neh, Jaan Allik tuleb ja teeb. Võistkondasid suab kirja anda ikka televonni pial 55 587 494 või siis tükkis kirjuta info@vanatoa.ee. Ja iga mängija kääst küsitse aga jälle kolm eurut kua.

Vat sõuksed lood ja laulud! Olge ikka munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles