PILK TAEVASSE Saaremaa kohal toimuvad treeninglennud. Aga miks just siin?

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Kuressaare lennujaam
Kuressaare lennujaam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viimastel kuudel on tavalisest tihedamini kuulda Saaremaa ja Kuressaare linna kohal lennukipõrinat. Uurisime, kes ja miks siin ringi lendavad.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste selgitas, et siin toimuvad tulevaste pilootide treeninglennud. Miks nad just siin harjutavad? Ühelt poolt on Kuressaare lennujaamas väiksem regulaarliiklus, teisalt on siin olemas mitmed seadmed, näiteks täppismaandumisseade, mis pakuvad pilootidele head praktikat ja kogemust.

Millal lennud toimuvad ja kaua kestavad? "Treeninglendudega alustatakse üldjuhul kohe, kui ilmastikuolud seda võimaldavad ning seda, kui kaua need kestavad, on keeruline öelda, kuna see sõltub suuresti vajadusest ja võimalustest," ütles Kallaste.

Jane Kallaste lisas, et neil on hea meel, et regionaalsed lennujaamad pakuvad tulevastele pilootidele võimalusi praktiseerida heas korras ja hästi varustatud seadmetega lennuväljadel oma oskusi ja teadmisi.

FlightRadar24 veebileheküljel saab jälgida, kes meie kohalt üle lendavad. Antud juhul on tiirutanud AirBalticu piloodiakadeemia lennuk. Kuvatõmmis tehtud 6. mai.
FlightRadar24 veebileheküljel saab jälgida, kes meie kohalt üle lendavad. Antud juhul on tiirutanud AirBalticu piloodiakadeemia lennuk. Kuvatõmmis tehtud 6. mai. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles