ÜKS KORD AASTAS ⟩ Muuseumid kutsuvad täna õhtul külla

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Mihkli talumuuseumi õu.
Mihkli talumuuseumi õu. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Laupäeval, 21. mail toimub tänavune Muuseumiöö. Üritus võtab aset üks kord aastas laupäevasel maikuu õhtul, mille raames avavad oma uksed muuseumid üle kogu Eesti. Saare maakonnas ootavad külastajaid neli muuseumi.

Saare maakonnas on avatud:

Aavikute Majamuuseum Kuressaares

  • Muuseumis asub keeleuuendaja Johannes Aaviku ja muusikapedagoog, koorijuht ja organist Joosep Aaviku tutvustav püsiekspositsioon.

Mihkli Talumuuseum Viki külas

  • Kell 18-20 õhtuõpe "Pere, suhted ja julgus unistada" koos Heli Maajärvega. Juttu tuleb lapsepõlvest ja unistamisest, esivanemate tegude mõjust järglaste eludele ja edasistele valikutele, korduvatest suguvõsamustritest, enesehinnangust, uskumuste arenemisest, peresüsteemis kehtivatest armastuse korra seadustest jne.
  • Kell 21-21.30 lühidokumentaalfilmi "Madaliku lapsed" (2017) vaatamine.
  • Jooksvalt saavad läbi kunstilise ning käelise tegevuse oma unistusi visualiseerida nii suured kui väikesed muuseumisõbrad - valmistatakse visioonilõuendeid.
  • Avatud on ka hubane muuseumikohvik.

Muhu Muuseum 

  • Külla on oodata karmoška mängijaid; avatakse näitus ning räägitakse kuidas ja millest vanal ajal unistati. Külastus on kõikidele huvilistele tasuta!

Ruhnu Muuseum

  • Toimub unistav giidituur unetutele

Muuseumiööl osalevad muuseumid, mäluasutused ja külastuspaigad on avatud kella 18st 23ni. Sissepääs on 1 euro (soovi korral võib muuseum loobuda osalustasu küsimisest).

Muuseumiöö kannab seekord pealkirja „Öös on unistusi“. Millest unistab muuseum ja millest unistavad kogukonnad muuseumi ümber? Milline on unistuste muuseum? Kutsukse nii muuseume kui ka külastajaid unistama ja tegutsema muu hulgas rohelisema, jätkusuutlikuma, ligipääsetavama ja kaasavama muuseumi ja maailma nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles