MÄLESTAME Torgu Kuningriigis on leinapäevad...

Copy
Tema Majesteet Torgu kuningas Kirill I.
Tema Majesteet Torgu kuningas Kirill I. Foto: Wikimedia Commons

Hääd Torgu Kuningriigi alamad, kenad sõbralikud naaberrahvad! Meie hulgast on oma seitsmekümnendal eluaastal lahkunud Kirill Teiter – Tema Majesteet Torgu kuningas Kirill I (25. august 1952 – 20. mai 2022).

Kuigi Tema Majesteedi tervis polnud juba pikemat aega eriti hea, lahkus ta siiski ootamatult, eelnevate erakorraliste tervisehäirete või haiglas viibimisteta. Lahkumine läks aga just nii, nagu ta ise oli alati soovinud – omas kodus, omas voodis, une pealt.

Nii riike kui ka inimesi tuleb ilmale ja lahkub siit. Torgu kuningriigi 29. aastapäevale pühendatud kõnes märkis Kirill: “Eestimaal asub koguni kaks kuningriiki. Nii Torgu kui ka Seto kuningriik on muutunud hävimatuiks, kuna nemad elavad eelkõige oma rahva südameis.” Täna võime öelda, et samal moel hävimatuks on muutunud ka kuningas Kirill I ise, kuna ta elab edasi sörulaste südameis.

Ainult temale omasel erilisel kombel suutis Kirill tegutseda nii korravalve pressiesindajana, poliitikuna, kirjanikuna, ajakirjanikuna, ühiskonnakriitikuna, satiirikuna kui ka kõigis teistes oma rollides, haavamata oma oponente.

Ta seisis kangekaelselt oma põhimõtete eest, kuid oskas seda teha teist poolt maha tallamata ja halvustamata, võiks isegi öelda, et Sõrvemaale omase huumoriga. Ehk just seepärast sai ta ka sõrulastele kergemini omaks. Ehk just seepärast olid isegi veebiväljaannete muidu nii sapised kommentaariumid Kirilli järelhüüetele reageerides üksmeelselt leebed.

Kirilli erilisuse olulisteks osadeks olid tema otsustavust ja julgust täiendanud avar empaatiavõime ning muhe meel. Oli üks kena inimene.

Seoses Tema Majesteedi surma ja ärasaatmisega kuulutas Torgu Kuningriik välja 29. maini kestva leinaperioodi. Selle jooksul on teretulnud Torgu Kuningriigi lippude ja vimplite heiskamine leinavariandis (maja küljes musta lindiga või lipumastis poolde masti).

Samuti on kuningriik väga tänulik, kui sõbralike naaberriikide ning -valdade lipud ja vimplid leinavariandis heisatakse.

Südamlik kaastunne meie kuninga omastele ja sõpradele.

Sügav kaastunne kõigile kuningriigi alamaile ning pöidlahoidjaile.

Puhka rahus, hea Kirill!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles