JUHTKIRI Saarlastest kangelased – kokanduses

Copy
Fotografiska peakokk Peeter Pihel.
Fotografiska peakokk Peeter Pihel. Foto: Tairo Lutter

Selle üle, et Eestist sai Balti regiooni esimene Michelini restoranigiidiga riik, on põhjust rõõmustada ka saarlastel. Kuulub ju Bib Gourmand´i nimelise tunnustuse pälvinud viisiku hulka pealinna NOA. Selle peakokana tegutseb aga Saaremaalt pärit Martin Meikas.

Kahte restorani tunnustati Michelini rohelise tärniga nende pühendumuse eest jätkusuutlikule gastronoomiale. Neist ühe, Fotografiska peakokk on jällegi Saaremaalt pärit Peeter Pihel.

Nii suurt tunnustust võib tõepoolest võrrelda olümpiamängudel või maailmameistrivõistlustel saavutatud väärika tulemusega. Eesti kokanduse säravamate tegijate hulka kuulub üsna suur hulk saarlasi, kes on oma kokakutse saanud Kuressaare ametikoolist. See annab tunnistust kooli ja kokanduseriala heast tasemest.

Üksnes papritest aga ei piisa – kes tahab oma erialal tippu tõusta, peab selle nimel aastaid kõvasti tööd tegema. Koht parimate hulgas on pingutust väärt.

Märksõnad

Tagasi üles