SAARLANE Mehis Peegel pani Valjalas putukad põrisema

Kristina Õun
, Reporter
Copy
RAHVAMAJAS: Mehis Peegli korraldada on Valjala rahvamaja töö ja hoolitseda piirkonna elanike kultuurivajaduste rahuldamise eest.
RAHVAMAJAS: Mehis Peegli korraldada on Valjala rahvamaja töö ja hoolitseda piirkonna elanike kultuurivajaduste rahuldamise eest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Noorest mehest, kes ise teismeliseeas ja veel hiljemgi sihitult ringi seikles, on nüüdseks saanud suunanäitaja paljude laste ja teismeliste jaoks. Mehis Peegel ei salga omaenda elus tehtud prohmakaid, ent olgu see tee käänuline kui tahes – kõik need sammud olid vajalikud selleks, et anda noortele tagasi lapsepõlv ning õpetada neile eluks olulist.

“Minu sündimisest on vett merre voolanud juba 37 pikka aastat, ainus positiivne asi kogu selle meeletult pikalt ja imelikult elatud elu juures on, et ema oskas hästi valida kuupäeva ja paigutada minu väljumise viieteistkümnendale päevale keset õunapuude õitsemiskuud,” ütleb Mehis Peegel, kes 2022. aasta algusest töötab Valjala rahvamaja juhatajana, sissejuhatuseks.

Mehis on oma veendumustes resoluutne ning on oma sisemist kompassi järgides saanud kätt proovida kõiksugu erinevates ametites. Vähe sellest, et ta toimetab ringi rahvamajas, tema süda ja olemus peitub tegelikult Valjala aleviku serval ühes vanas laudahoones, mis väljastpoolt ei paljasta üldsegi seda, mis seinte vahel varjul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles