Saaremaal lõppeb 1. juulist nõudluspõhine transport

BNS
Copy
TESTSÕITJAD: Pilootprojekti avamise eel aitasid testsõite teha Liivi Vahter (vasakul) ja Asta Lember (paremal). Nende vahel seisavad Tanel Talve partnerfirmast Modern Mobility ja Mika Männik Saaremaa vallavalitsusest.
TESTSÕITJAD: Pilootprojekti avamise eel aitasid testsõite teha Liivi Vahter (vasakul) ja Asta Lember (paremal). Nende vahel seisavad Tanel Talve partnerfirmast Modern Mobility ja Mika Männik Saaremaa vallavalitsusest. Foto: Liisu Ots / Saaremaa vallavalitsus

Saaremaal lõppeb neljapäeval mullu juulis alanud katseprojekt, mis võimaldas Kärla, Lümanda, Salme ja Torgu piirkonnas kasutada inimestel tasuta nõudluspõhist transporti.

Inimestel tuli auto tellimiseks helistada ööpäev ette ja oma sõidusoovist teatada. Pilootprojekti perioodil reisija teenuse eest tasuma ei pidanud ja teenusega seotud kulud kaeti riigieelarvest.

Saaremaa vallavalitsus soovib rahastuse leidmisel koostöös riigiga teha teenuse edaspidi kättesaadavaks kõikjal Saare- ja Muhumaal. Kogu Saaremaa katmiseks nõudluspõhise transpordiga oleks valla transpoditeenistuse juhataja Mika Männiku sõnul vaja 6-7 autot ning 400 000 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles