JUHTKIRI ⟩ Must pesu Mustjala moodi

Saarte Hääl
Copy
Mustjala Lasteaed-Põhikool
Mustjala Lasteaed-Põhikool Foto: mustjala.edu.ee

Saarte Hääle hinnangul ei ole Mustjala lasteaed-põhikooli juhtimisprobleemid ja õpetamise kvaliteedi küsimus sugugi vaid haridusasutuse enda siseasi, mida peaks klaarima saladuseloori all.

Probleem puudutab sügavalt kogu kohalikku kogukonda ja selle sügavad juured ulatuvad aastakümnete taha.

Juba kümme aastat tagasi valmis dokumentaalfilm "Janno", mis räägib Mustjala koolis valusat vaimset ja füüsilist vägivalda kannatanud koolipoisist.

Vimmatuli on vaikselt tuha all hõõgunud aastaid, viimaste kuude jooksul on vahetatud hulgaliselt salajasi kirju ja peetud erinevate seltskondade salakoosolekuid.

Lapsevanemad kaebavad direktori ja õpetajate peale, õpetajad on sildistanud lapsi ja nende vanemaid, ühed nõuavad direktori vabastamist, teised korjavad allkirju tema kaitseks.

Ilmselgelt ei ole sellistel tegevustel olnud mitte vähimatki tulemust. Ükskõik kustpoolt vaadata, ei saa tulemuseks pidada vallavalitsuse tõdemust, et ajafaktor ei soosi praegu sealse probleemipuntra arutamist.

Seega minnakse uuele kooliaastale vastu sama targalt kui eelmine lõpetati. Lapsevanemad ja kooli kollektiivi liikmed vahetavad ikka altkulmupilke, peetakse salajasi koosolekuid ning lapsed jätkavad koolitundides õpetajate (küsitava?) tegevuse salvestamist.

Mustjala osavallakogu juht Aare Allik märkis kogu viimasel koosolekul väga õigesti, et arutelu kese peaks olema sellel, kuidas taastada usaldus koolis ja kogukonnas ning võtmepositsioon on kooli pidajal – vallal.

Viivitamine lahenduste otsimiseks on lubamatu, leidis Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles