HEA PLAAN VÕI UTOOPIA ⟩ Saaremaa gümnaasiumi katusele võivad kolida mesilased

Saarte Hääl
Copy
Mesinik Ergo Oolup (paremal), koolijuht Ivo Visak ja Silmapiiri ajakirjanik Margarita Vaha uurimas koolimaja katusel kas see võiks olla linnamesilaste koduks.
Mesinik Ergo Oolup (paremal), koolijuht Ivo Visak ja Silmapiiri ajakirjanik Margarita Vaha uurimas koolimaja katusel kas see võiks olla linnamesilaste koduks. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Võimalik, et juba järgmisel aastal kolivad Saaremaa Gümnaasiumi katusele elama mesilased. Keskonnasõbralike eluviiside propageerijana tuntud koolis on plaan igatahes mõtlemiseks võetud, kirjutab kooli veebiajakiri Silmapiir.

Utoopia mesilaste koolimaja katusele viimine ei ole, leiavad nii linnamesindust tundev ökoloog, koolijuht kui ka mesinik.

Kooljuht Ivo Visaku sõnul ei ole midagi välistatud, kuid esmalt tuleb välja mõelda, kes neid hooldama hakkab ning kas õpilased ise on sellest huvitatud. Eelkõige viidaks projekt ellu ikkagi õppetöö eesmärgil.

Mesilaste katusel linnamajade katustel pidamine ei ole midagi uut. Kuressaareski on mesilased näiteks Gospa katusel ning Tallinnas kesklinnas isegi LHV panga tornmaja katusel. Mesinik Ergo Oolup usub, et ka Saaremaa gümnaasiumi puhul võib korraliku plaani olemasuolul projekt teoks saada. See tooks kasu ka õpilastele, kuna neile tuleks loodus seeläbi lähemale.

Kuressaares mesilastel korjealade puudust ei tuleks, kinnitab linnamesilaste teemat hästi tundev ökoloog ja Rakvere riigigümnasiumi direktor Liisa Puusepp. Ta ütleb, et esmalt tuleb kontrollida üle koolimaja konstruktsiooni kandevõime.

Loe pikemalt Saaremaa gümnaasiumi veebikirjast Silmapiir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles