KAIRIT LINDMÄE ⟩ Sotsiaaltranspordi omaosalus kui takistus?

Kairit Lindmäe
Copy
SAAREMAAL on väga palju puudega inimesi, kes käivad tööl ega kasuta sotsiaaltransporti ning ei ole seda kunagi kasutanud.
SAAREMAAL on väga palju puudega inimesi, kes käivad tööl ega kasuta sotsiaaltransporti ning ei ole seda kunagi kasutanud. Foto: Freepik

“Loen kurbusega 7. juuli Saarte Häälest, et puuetega inimeste tööl käimist võib takistada 1-eurone sotsiaaltranspordi omaosalus. Kas tõesti takistab kuus transpordile kuluv 41 eurot inimesi tööl käimast?” kirjutab aastaid sotsiaalvaldkonnas töötanud saarlane Kairit Lindmäe.

Väike vahemärkus. Inimestel, kelle võime tööga elatist teenida on piiratud, on võimalus lasta töötukassas oma töövõimet hinnata. Töövõime on kas osaline või täielik. Toetus osalise töövõime korral on 57% kehtivast päevamäärast (9,3081 eurot päevas, keskmiselt 279,24 eurot kuus) ja puuduva töövõime korral 100% kehtivast päevamäärast (16,33 eurot päevas, keskmiselt 489,90 eurot kuus). Toetus on mõeldud selleks, et puudega inimesed saaksid oma erivajadust kompenseerida.

Kairit Lindmäe
Kairit Lindmäe Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles