MUHU UUDISSED Sai sii lambuid loetud

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Muhulase pidada sellest ää tundma, et ta köib joanibe kua vilsete sokkidega rinki ja ige teene sõna oo: “Neh.” Neh, ja kust nie vilsed sokid puhus tulavad?

Muhu naene kojob. Muhu naese käed ep sua ju pirekest aega vagusi seesta. Eluilmal üks noorik olli Kuivastus uisku oodates sokid valmis kudun ja aega jäen üle ja arutan siis uiest üles, et kojob korra viel. Ja kust Muhu naene lõnga soab? Ikka Muhu lamba villast. Mineva neljabese seesuga olli Muhus 1676 lammast.

Neh, ja kui nendele juure liita viel nie talled, kis põle oma numbrime viel kätte suan mitte, siis oo Muhus lambuid vuata, et umbest niisamma palju kut oo siis paprite järgi inimesi ingekirja antud. Nõnna, et lammaste auks kaks pääva Muhus vestivali pidada põle miskitsugune undrehti tegu.

Ja nõnna oogid tuleva laupa ja pühabe, 23.-24. juulil, Muhus üks vägev lambavestival “Aita lammas aita”. Mõlema pääva sihes oo sündmusi kellu kümnest omingu kuni pääva neljani välja. Tegemist oo ikka terve perele. Ja kõik puhas tuimuidu. Raha ep küsitagid osavõtmise iest, neh.

"Muhu naese käed ep sua ju pirekest aega vagusi seesta."

Liiva linna suure latsi pial suab lambaliha maiku katsu ja villa- ja lõngatüöd tiha ja lammaste näitus oo kua päris ja igasugu esinejaid oo oma laulude ja pillide ja tantsidega.

Ja lapsed suavad kua omaette mänga ja üpata ja karata, et vähä põle. Ja lastele tulle isegid Superman külla ja sõuke Superman, kelle lemmik multikas oo “Lammas Shaun”. Neh, sõuksega juba lustiks isegid.

Ja turul oo lambalihast toidud ja lõngad ja lõngast ja villast näputüöd levab kua. Ja pääva “juhtoinaks” oo mõlemil pääval ülemoalt kutsutud Kristo Elias.

Ekskursioonid oo kua, rahvast viiasse kohe karjaarudesse lambuid voatama. Ja Koguva muuseumis oo Pallase kõrgema kunstikooli vilsete riiete näitus kua välja pantud.

Ja selle kange lambaralli vahele jäeb õhta ja üö. Sest neh, kui oo juba korra juoni piale suadud, siis ep katke ju kiegid ää mitte. Ja nõnna oogid laupa õhta just paras aeg, et üks kena kontsert kua maha pidada. Hellamoal oo siis järjekordas viies Muhu suvekontsert. Sedakorda tulavad laulma ja rahvast tansitama PS Troika ja 2 Quick Start. Kellu seitsmest tihasse väravad valla ja kahessast tuleb üks punt lavale ja kümnest teene. Ja kui nende laulud oo puhas otsa suan, siis Sander Loel tieb tiskut kua viel lõpetuseks. Lapsed suavad jälle batuutide pial karata ja põlast pakutse kua. Äkist muudkid kut paljast lambaliha. Ju sie näeb.

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles