JUHTKIRI ⟩ Teadmatus kütab skepsist

Saarte Hääl
Copy
Foto: Arvo Meeks

Mida aeg sügise poole, seda rohkem tuleb meediapilti lugusid eesootavast kütteperioodist. Olukorras, kus midagi eriti kindel ei ole, on üks asi siiski üsna selge: kõik läheb kallimaks.

Nupukamad inimesed proovivad oma kodude küttelahendusi ümber teha, et vähegi säästa. Kogu selles virvarris ei pruugigi enam aru saada, mis on hea ja mis halb. See, mida eile kiideti, manatakse täna maapõhja. Eks oma plaan on kõigil olemas: kes proovib ise säästa, kes loodabki toetusele.

Valitsus jagab küll ohtralt igasugu lubadusi ja kinnitab, et ärgu keegi muretsegu. Küll me hakkama saame. Poliitilistes tõmbetuultes pole need lubadused aga eriti julgust tekitavad.

Oodatakse kindlaid ja julgeid sõnumeid. Kuigi tuleb tõdeda, et vähemalt akende tihendamise soovitusest on kaugemale liigutud. Väga paljude inimeste mõõdukas skepsis on täiesti mõistetav.

Paraku on nii, et kriisist kriisi liikumine ei paista aga nii pea lõppevat ning seetõttu tuleb varuda kannatlikku meelt ja leplikkust. Ja igas halvas maksab näha ka midagi head: toasooja hoidmiseks ei ole eriti mõistlik väga tihti külmiku ust avada. Mis tuleb ju järgmiseks suveks rannavormi hoidmisel vaid kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles