Võimulolijate rasked valikud

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Raul Vinni.
Raul Vinni. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Toompeal toimunud valitsuse vahetumine ei tähendanud Saaremaale mitte ainult vallavanema lahkumist, vaid paigast nihkusid ka jõujooned vallavalitsuses. Päevapealt suurt muudatust oodata ei ole, kuid praeguste käikude tulemused annavad tunda tulevikus.

Kõige suurem kaotaja on Keskerakond, eesotsas Mihkel Undrestiga. Kahes koalitsioonis on Keskerakond olnud väikseim, kuid paljuski mõjukaim partner. Esimese vallavalitsuse ajal olid nemad ainsad, kes ka riigi tasandil koalitsioonis ning seega sõna otseses mõttes lähemal rahapajale ja otsustamisele. Kuuldavasti tuli Reformierakonnal ja sotside taustaga Terve Saaremaa valimisliidul nii mõnigi kord alla neelata mõru suutäis ja Keskerakonnale meelejärele olla.

Pärast Kaja Kallase esimest valitsust vahekorrad ühtlustusid ning pärast nüüdset võimu muutumist Toompeal on seis vastupidine. Keskerakond pole enam eriti keegi. Nende seisu teeb veelgi hullemaks see, et volikogu koalitsioonis on kuulda nurinaid hariduse- ja sotsiaalvaldkonna juhtimise üle ning jutuks on olnud nii abivallavanem Maire Kääridi personaalküsimus kui ka valdkondade ümbervaatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles