Saaremaa muuseumi ajalugu sai kaante vahele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ENDEL PÜÜA märkis, et raamatu koostamisel ilmnes nii mõndagi, mida tema varem ei teadnud. Näiteks kunagise sõjaekspositsiooni moodustamisel toodi Sõrvest muuseumi üks Saksa kahuri toru.
ENDEL PÜÜA märkis, et raamatu koostamisel ilmnes nii mõndagi, mida tema varem ei teadnud. Näiteks kunagise sõjaekspositsiooni moodustamisel toodi Sõrvest muuseumi üks Saksa kahuri toru. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Tuleval neljapäeval esitleb Saaremaa muuseum Endel Püüa järjekordset raamatut, mis sedakorda on pühendatud muuseumi enda ajaloole.

Ligi viiesaja leheküljeline teos annab ülevaate ühe asutuse ajaloost, aga selle läbi esitab ka pildi erinevatest ajastutest ja sellest, kuidas inimesed neis aegades hakkama said.

Viimastel aastatel muuseumile uurimistöid teinud Püüa selgitas, et muuseumi ajalugu on varem käsitletud vaid paaris lühikeses artiklis, mis andsid ülevaate asutuse tegevusest tsaariajal ja Eesti vabariigi perioodil möödunud sajandi esimesel poolel. Nõukaaeg ja taasiseseisvumise järgsed aastat olid aga täiesti puutumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles