KAUPO VIPP ⟩ 30 aastat Torgu Kuningriiki

Kaupo Vipp
, Torgu Kuninriigi vardja
Copy
Foto: Erakogu

Kirill I ootamatu lahkumine lõi kuningriigi 30 sünnipäeva tähistamise plaanid korralikult sassi.

Muuhulgas tuli korraldada referendum uue kuninga valimiseks. Torgu rahvas andis hääli kokku üheksale inimesele aga kõige rohkem pooldajaid (39%) kogus Kirill I vanem poeg Kristian Teiter.

Lähtudes referendumi tulemustest pakutigi temale Säärel, 12. augusti õhtul Torgu uue kuninga ametit. Ta võttis pakkumise vastu ning vannutati sealsamas avalikult ametisse, kui KRISTIAN I.

Kristian I
Kristian I Foto: Erakogu

Nõnda saatsid sörulased sellest ajast ning kohast laiali sõnumi kõigile sõpradele ja vaenlastele, et meie 30 aastase kuningriigi tõrvik on edasi antud. Et algab uus ajastu ning uue kuninga toel kavatseb Sörvemaa jätkuvalt seista selle eest, et eluvõimalused siinses vääriselupaigas ei hääbuks.

Ootamatustele vaatamata suutsime ühiselt hakkama saada nii referendumiga, kui ka uue kuninga ametisse vannutamisega, kuningriigi sünnipäevapeo korraldamisega ja vanale kuningale väärilise mälestuskoha rajamisega. Selle eest tänab Torgu Kuningriik teid, Ain Talur, Aivar Pohlak, Aivo Põlluäär, Aleksander Baumann, Alver Sagur, Andro Roosileht, Andrus Lei, Anneli Kuldkepp, Annika Prei, Anu Konks, Arni Õunpuu, Einar Koppel, Fomar OÜ, Haanimaa Nõvkoda, Kaire Müür, Kellamäe Kivitööstus, Leo Filippov, Lilli Vipp, Mahe Heinmaa, Margus Müür, Mari Kübarsepp, Mari Lepik, Mart Puusepp, Martin Vipp, Mati Martinson, Meelis Vaher, Peeter Vähi, PointPrint OÜ, Raadio Kadi, Saaremaa vald, Saaremaa Muuseum, Silja Saar, Tiina Jokinen, Torgu Külalistemaja, Venno Vipp ja ka kõiki teisi, kes te oma vara, nõu ning jõuga selle võimalikuks tegite.

Mälestuskivi
Mälestuskivi Foto: Erakogu

Müts maha kõigi ees, kes te lahkelt annetasite kadunud Kirill I mälestuskivi püstitamise heaks.

Igaüks eraldi suudame vähe teha. Üheskoos tegutsedes on vähe asju, mida me ära teha ei suuda.

ELAGU SÕRVE RAHVAS!

ELAGU TORGU KUNINGRIIK!

ELAGU KUNINGAS KRISTIAN I!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles