Abivallavanem Voojärv ⟩ Toidu hinnatõus Saaremaa valla lasteaedades ei tohi jääda perede kanda

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Koit Voojärv Tagaverel osavallakogude ümarlaual.
Koit Voojärv Tagaverel osavallakogude ümarlaual. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koit Voojärve kinnitusel näeb Saaremaa valla koalitsioonileping ette lasteaiakulude vähendamist nelja aastaga poole võrra, mistõttu ei tohi ka toidu eest lapsevanematelt rohkem küsida.

Abivallavanem tõi Saarte Häälele saadetud kommentaaris välja, et Saaremaa valla koalitsioonileping sõnastab haridust puudutavas peatükis üheselt: "Nelja aastaga vähendame poole võrra lapsevanemate rahalisi kulutusi alusharidusele".

"Ja selles punktis, nii nagu ülejäänud koalitsioonilepingus, ei ole muutustest või järeleandmistest räägitud," rõhutab Voojärv (Reformierakond), kes asendab hetkel haridusvaldkonna abivallavanemat Maire Kääridit (Keskerakond).

Ta lisab, et kokkulepe pidamine koalitsioonis, antud punkti valguses, on eriti oluline, sest igapäeva kulud on märkimisväärselt tõusnud.

Voojärv kinnitab, et vallavalitsus teeb tööd ja pingutab, et toorainete hinnatõusu valguses antud kokkulepe siiski kannaks ja lapsevanemad ei peaks leidma lisaraha laste koha ja toiduraha osas.

Kirjutame tänases Saarte Hääles, et näiteks Kuressaare Pargi lasteaia näitel tähendab hinnatõus senise 34 euro asemel 42-eurost väljaminekut, mis kajastub oktoobris septembri eest esitatavatel arvetel.

Vallavalitsus teatas varem Saarte Häälele, et lasteaedade toidukorra maksumused on kavas sügisel koos hoolekogudega üle vaadata ning kallinemise kompenseerimiseks on kaalumisel erinevad variandid.

Kuidas tulevad toorainete hinnatõusu tingimustes toime teised Saaremaa munitsipaallasteaiad, seda ei saa üldharidusnõunik Õilme Salumäe sõnul praegu veel öelda. "Lasteaia toiduraha infot alles kogutakse," märgib ta. Lasteaiad pidid oma seisukoha ütlema eilseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles