Lõõtsakontsert meelitas Leisis Sassimaja õuele rohkearvulise publiku

Aare Laine
Copy
TRIONA ESIMEST KORDA: Tõnu Eermann Oitme külast (vasakul), Peeter Nahko Tallinnast ja muhulasest Pärnu mees Mihkel Tuulik tantsulugu mängimas.
TRIONA ESIMEST KORDA: Tõnu Eermann Oitme külast (vasakul), Peeter Nahko Tallinnast ja muhulasest Pärnu mees Mihkel Tuulik tantsulugu mängimas. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Augustikuu viimasel sumedal laupäevaõhtul kogunesid Leisi aleviku Sassimaja õuele lõõtspillimängijad mitmest paigast Saaremaalt, Muhust ja mandrimaaltki. Ikka selleks, et publikut mõnusate rahvalike viisidega rõõmustada. Enam kui 300 huvilist jäi kontserdiga väga rahule.

Lisaks pillimängijatele näitasid oma oskusi Kuressaare simmaniklubi liikmed, kes esitasid tantse, mida aastakümneid tagasi külasimmanitel tantsiti.

Õhtujuht, kontsert-simmani peakorraldaja Tõnu Eermann Oitme külast andis kontserti sisse juhatades teada, et lõõtspillimängijate esinemise põhiidee seisneb saarlastest pillimeeste ja -naiste kokkusaamises, et ühiskontserdil näidata, mida viimastel aastatel õpitud, milliste pillidega, sealhulgas enda tehtud instrumentidega mängitakse. Peamine eesmärk on laiendada lõõtspillimängijate kandepinda. Eermanni sõnul on lõõtspillimängijaid juurde tulnud ning pilli populaarsus on viimase viie aastaga hüppeliselt kasvanud. Esinemispaika, Sassimaja tagahoovi pidas ta õnnestunud valikuks. Võib öelda, et uus traditsioon on sündinud. Tänavune kontsert kandis järjenumbrit kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles