Viroloog Irja Lutsar Inimesed on õppinud koroonaga elama

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
VASTU SÜGIST EI SAA KOROONATEEMAST ÜLE EGA ÜMBER, tõdevad SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli, õiguskantsler Ülle Madise, õiguskantsleri nõunik Martin Kadai, haigla nõukogu endine esimees ja praegune liige Tiiu Aro.
VASTU SÜGIST EI SAA KOROONATEEMAST ÜLE EGA ÜMBER, tõdevad SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli, õiguskantsler Ülle Madise, õiguskantsleri nõunik Martin Kadai, haigla nõukogu endine esimees ja praegune liige Tiiu Aro. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

​Saaremaad külastanud viroloog Irja Lutsari ja õiguskantsler Ülle Madise hinnangul pole nakatumise ohjeldamiseks kehtestatud koroonapiirangutest kasu olnud.

"Kui veel aasta tagasi mõtlesin, et peame õppima koroonaga elama, siis praeguseks oleme seda juba õppinud," ütles professor Lutsar. "Nakatumine oli sel suvel kõrge ning ka koroonaga surnute arv polnud väiksem kui eelmistel suvedel, aga inimesed liikusid ja üritused toimusid."

Lutsar möönis, et väga paljud on vaktsineeritud ja COVID-it põdenud – ka sel suvel – aga inimesed on õppinud koos selle viirusega elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles