Suri kuninganna Elizabeth II

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Foto: Buckinghami Palee

Eile õhtul andis Buckinghami palee teada, et 96-aastaselt lahkus meie ilmast kuninganna Elizabeth II, kes oli võimul olnud üle 70 aasta.

2006. aasta oktoobrikuus külastas monarh Eesti riiki, mille käigus toimus ka tseremoonia Tallinna Vanasadamas, kus Tema Majesteet Briti kuninganna Elizabeth II ja President Toomas Hendrik Ilves eemaldasid tulevase Eesti miinijahtija vapilt katte.

Admiral Cowani on Kuressaare vapilaev, Eesti Mereväe praegune lipulaev.

Kuninganna Elizabeth II külaskäik Eestis 2006. aastal.
Kuninganna Elizabeth II külaskäik Eestis 2006. aastal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti president Alar Karise kaastundeavaldus: „Eesti mälestab Ühendkuningriigi ja Rahvaste Ühenduse väärikuse kandjat, Tema Majesteeti kuninganna Elizabeth II-st, kes mõistis maailma muutumist ja aitas kaasa meie kõigi kujunemisele palju avatumaks. Kuninganna Elizabeth II-e täielik pühendumine oma riigile ja rahvale on sügavalt imetlusväärne. Tema tark ja tasakaalukas, sõbralik ja südamlik suhtumine kõigisse, jääb meid alati inspireerima. Eesti rahvas jääb mäletama Tema Majesteedi sõbralikku külaskäiku Eestisse. Oleme sügavas leinas, avaldame südamest kaastunnet kuninglikule perekonnale ja Ühendkuningriigi ja Rahvaste Ühenduste riikide rahvastele. Mälestus kuninganna Elizabeth II-st kestab igavesti.“

Oma viimased hetked veetis Tema Majesteet Šotimaal Balmorali hotellis, kus tema tervist jälgiti kõrgendatud järelvalve all.

Trooni võtab üle kuninganna poeg Charles III.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles