MÄLESTAME Hüvasti, meister ja õpetaja Ingo Normet

Copy
Ingo Normet
Ingo Normet Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tagantjärele imestan, kust võtsime julguse kutsuda Saaremaale ühte suurt vabaõhulavastust Kuressaare lossi hoovis tegema sellise tuntud teatrimehe, õpetaja ja lavastaja nagu Ingo Normet...

Ta võttis meie kutse vastu, esialgu ettevaatlikult maad kuulates. Pärast tuli välja, et see oligi tal esimest korda harrastajatega tööd teha. Ta õnnistas meid Shakespeare`iga. Et kui teha, siis midagi asjalikku. Et meil oli au osaleda Ingo Normeti sajandas lavastuses, selgus alles hiljem.

"Kuningas John" esietendus 27. juulil 1998. Lossihoov oli vaatajatest tulvil, näitlejaid aga valdas mingi seletamatu eufoorias – kuigi Saaremaa rahvateatri tegijatel oli see ju teab mitmes kord erinevates lavastustes publiku ette astuda. Aga seekord oli teistmoodi...

Ingo ei teinud harrastajatele hinnaalandust, ta nõudis distsipliini ja leidis igale rollile midagi ainuomast. Ta ei öelnud ette, mida näitleja peab laval tegema, vaid aitas küsimustega kaasa ja arutles rolli arengu üle.

Ingo käest võis teatri kohta küsida kõike, tema vastused ja märkused olid asjalikud ja sügavad, alati jättis ta näitlejale võimaluse ise edasi minna.

Need kaks kuuma kuningasuve Kuressaares – mängisime ka suvel 1999 – olid kõikide osalejate jaoks tõeline meistriklass, unustamatu kogemus, millele edaspidi toetuda.

Aitäh Sulle, meister ja õpetaja Ingo Normet! Me ei unusta Sind!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles