Algab ulatuslik eestikeelse kõne ja murrete kogumise laine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Eesti keel
Eesti keel Foto: Webp

“Anneta kõnet” projekt kutsub kõiki eesti keelt kõnelevaid inimesi oma kõnet annetama, panustades seeläbi eesti keele säilimisse ning kõnetehnoloogia lahenduste kiirema jõudmiseni meie igapäevaellu. Oma kõnet on oodatud annetama nii eesti keelt emakeelena, eesti keelt võõrkeelena kui ka erinevaid eesti murdekeeli kõnelevad inimesed.

Kõnet saab annetada nii arvuti, nutitelefoni kui ka tahvelarvuti vahendusel. Kõne annetamine on väga lihtne – tuleb lihtsalt minna veebiadressile https://annetakõnet.ee/, valida sealt endale huvitav teema ning asuda rääkima. Oma kõnet võib annetada nii palju kordi kui selleks soovi on. Mida rohkem kõnematerjali koguneb, seda rohkem kasu sellest on.

Mittetulundusliku kampaania “Anneta kõnet” kutsus ellu majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös Riigi Infosüsteemi Ametiga. Ühine eesmärk on koguda spontaanset eestikeelset kõnet eesti kõnetehnoloogia lahendust – kõnetuvastus ja häälkäsklused – edasiarendamiseks, teadustöö eesmärgil ja Eesti keele säilimise tagamiseks. Riigi andmete juhi Ott Velsbergi sõnul võimaldavad kõnetehnoloogia lahendused parandada teenuste ligipääsetavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles