Viikingid seilavad uuel aastal üle mere

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TÕMBENUMBER: Mullu mais avatud viikinginäitus meelitas muuseumisse rahvast lähemalt ja kaugemalt.
TÕMBENUMBER: Mullu mais avatud viikinginäitus meelitas muuseumisse rahvast lähemalt ja kaugemalt. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Natuke rohkem kui kahe nädala eest suleti Saaremaa muuseumis näitus "Viikingid enne viikingeid", aga ikka veel juhtub, et mõni külastaja käib lootusrikkalt näituseruumi ust lõgistamas ja uurib muuseumirahvalt murelikult, kas tõesti ongi kõik ning kas viikingid jäävadki tal nägemata.

"Salme laevamatuse 150 originaaleseme eksponeerimisaeg sai tõesti selleks korraks Kuressaare linnuses ajutise näitusena läbi. Kuid Saaremaa muuseumi kollektiiv elab endiselt ajalugu muutnud leidude lainel ja need, kel näitus nägemata jäi, ei pea muretsema ega ootama aega, millal hauapanused linnuse püsiekspositsioonis auväärse koha leiavad, vaid võiksid plaanida uuel aastal reisi üle mere pealinna," ütles muuseumi turundusjuht Rita Rahu.

Näitus avatakse praeguste plaanide kohaselt Tallinna Lennusadamas 2023. aasta kevadel ja hetkel käivad Saaremaa muuseumil koostöös Eesti meremuuseumi ja agentuuriga Motor näituse uude asukohta üleviimiseks ettevalmistustööd. Rahu sõnul muutub uuest ruumist tulenevalt väljapaneku järjestus ning tuuakse sisse mõningaid täiendusi ja parandatakse ligipääsetavust. "Kindlasti tasub uues kuues ja ilmega näitust taasavastama minna," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles