MÄLESTAME Hüvasti, Hildegard Truu

Copy
Hildegard Truu. 25. juuli 1943 – 23. september 2022
Hildegard Truu. 25. juuli 1943 – 23. september 2022 Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

25. juuli 1943 – 23. september 2022

Lahkunud on kauaaegne tunnustatud notar Hildegard Truu.

Lembri Hilde, nagu teda Mustjalas ikka kutsuti, oli väga mitmekülgne inimene. Suure südamega särav daam, alati korrektne oma notariametis. Pensionile jäädes tegutses Hilde nii koduvalla külapoliitikas kui ka kultuuri- ja seltsielus.

Kui Hilde sünnikoju Lembrile tagasi tuli, said maja ja suur aed kohe uue näo. Võitja tiitleid ilusa kodu eest jagus Hildegardile nii kohalikelt kui ka maakondlikelt heakorrakonkurssidelt. Küllap oli talle eeskujuks ka mitmekülgselt haritud vanaisa Eduard Lember – Mustjala kooli rajaja, esimene kooli juhataja ja ühtlasi kohalik köster.

Töökas Hilde tavatsedes ikka öelda: “Kui on vaja, teeme ära, ja kui ei oska, siis õpime.” Nii on Hilde olnud vallavalitsuse ja vallavolikogu liige ning lühikeseks ajaks valiti ta ka vallavanemaks. Aktiivne, särtsakas ja hingelt nooruslik, sai ta kõigega hakkama ning aitas oma teadmistega, kuidas oskas.

Lisaks oli Hilde väga aktiivne kultuuriinimene, tegi käsitööd – tikkis ja heegeldas – ning leidis endas ka näitlemislusti. Mul on eredalt meeles kohalik teatritükk “Matsi tuljak”, kus Hilde oma värvika kostüümi ja vaimukate žestidega publikut naerutas. Legendaarses vabaõhuetenduses “Mustjala pulm” oli Hilde alati energiline kaasalööja.

Eriti nautis Hilde rahvatantsu, ta tantsis pikki aastaid Mustjala Memmedes, käis tantsimas ka Kuressaares ja naabrite tantsutrupis Rukkilill. Hildegard oli kohaliku pensionäride ühenduse juht, aktiivne ürituste organiseerija – tõeline sädeinimene...

Hilde maale aga võis näha nii mõnelgi kunstinäitusel. Hilde võlu ilmneski tema mitmekülgsuses!

Oleme kaotanud ühe särava inimese, kes andis endast kõik oma kodu ja küla hüvanguks. Aitäh Sulle, Hilde, kõige eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles