SUUR MAA, SUURED ASJAD Elavad pildid, veidrad ja hirmutavad

Neeme Korv
, Äripäeva ajakirjanik
Copy
PETLIK VÄLISILME: See pilt on tehtud täpselt 30 aastat tagasi 1989. aasta veebruaris, kui kokkuvarisemise äärel seisev Nõukogude Liit oli sunnitud oma väed Afganistanist ära tooma. Kümme aastat kestnud sõda lõppes täieliku fiaskoga. Fotol see kahjuks ei kajastu.
PETLIK VÄLISILME: See pilt on tehtud täpselt 30 aastat tagasi 1989. aasta veebruaris, kui kokkuvarisemise äärel seisev Nõukogude Liit oli sunnitud oma väed Afganistanist ära tooma. Kümme aastat kestnud sõda lõppes täieliku fiaskoga. Fotol see kahjuks ei kajastu. Foto: worldpress.com

Kui Venemaast saab kunagi jälle mingilgi moel rääkida kui meie väärtusruumi kuuluvast maast, millel teatud omapärad, avaneb dokumentalistidel küllap võimalus vorpida uusi sarju stiilis “Võimalik vaid Venemaal”. Elu teisel pool Eesti idapiiri pakub selleks piisavalt ainest.

Kui oled Nõukogude Liidus lapse- ja noorukiea veetnud, ei pruugi sellised sarjad muidugi eriti korda minna. Päriselu oli toona piisavalt jabur.

Praegusaega kajastavad sarja osad, eriti, mis puudutab olmet sanktsioonide ajal, võiksid see-eest olla aga täitsa põnevad. Sest kui ühes riigis puudub endal peaaegu igasugune arendus- ja innovatsioonivõime ning ajud voolavad välja sõna otseses ja kaudses mõttes (teadustööl põhinevad patendid põgenesid USA-sse ja mujale juba enne sõda), on tulemused tragikoomilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles