ROLAND MERE ⟩ Riigiettevõtete tegevus peab olema läbipaistvam

Copy
Roland Mere
Roland Mere Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Horatius on öelnud: “Suured lubadused vähendavad usaldust.” AS Saarte Liinid on valinud vastupidise tee, nemad eriti lubadusi välja ei anna,” kirjutab EKRE Saaremaa piirkonna aseesimees Roland Mere.

1. septembril ilmus Saarte Hääles väide, et Saaremaal on keskmine palk ligi 400 eurot Eesti keskmisest madalam. Ilmselt see nii ongi.

Sain juulis kõne healt sõbralt, kes veebiavarustes tuhnides märkas Saarte Liinide töökuulutust – kõlava nimega ametipostile otsitakse äriarenduse ja kliendisuhete osakonna juhti. Helistaja oli küll soomlane – lõpetanud üheksakümnendate lõpus Turu mereakadeemia ja töötanud kogu elu merelogistikas –, kuid sellegipoolest kursis Eesti riigiettevõtetes toimuvaga, sest elab juba aastaid Tallinnas ja räägib vabalt eesti keelt. Kuna olen ise samuti seda meelt, et riigi omandis olevad ettevõtted on nagu põrandaalused Mõõga ja Saha liidud, kus sisu on salajasuse huvides arusaamatuks muudetud, siis otsustasin inimest aidata ja teadliku kodaniku vaatevinklist esitada talle selle ettevõtte resümee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles