MUHU UUDISSED ⟩ Pirekse kannatust viel!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Juba viinakuu käe jälle. Ilmarahvas oo juba tükil aal irmus õhinas, et millal vald sõnna uude Muhu Majase kolib. Neh, juu ta varsi kolib kua. Eks sial uudes majas uudistamist tuleb, kui ühekorra kõik tuad oo rahvast ja asutusi täis suan.

Aga Hellamoa külakeskus seesab ikka samma kohja pial. Rahvast voorib sisse ja välja. Köiasse keskomingud pidamas ja roamatukogus ja taidlemas ja ja ilmaelu korda panemas. Ja kinu näidatse kua. Nüid riede näituseks oo “Apteeker Melchior. Viirastus”. Selle sure kange aptiekri teene vilm. Mineva teisibe omingu nie keskomingupidajad juba nägid ää. Ja nüid, riede õhta kellu seitsmest suavad tüeinimesed kua nähe. Neh ja teesed nõuksed, kis ennemini õhta kinus köivad kut omingu.

Ja laupa õhta oo Vanatoal jälle mälumäng. Ja ikka jälle akatse pihta kellu seitsmest. Ja ikka jälle küsitse igaühe kääst kolm eurut. Ja ikka jälle tuleks ennassid enne kenaste kirja anda 55 587 454 või info@vanatoa.ee.

Neh, ja et nüid oo sügis käe, siis neid igatsorti patsillusi liigub jälle. Kis ikka oo tõbine, jäegu ennemini kojo, kut et sõnna teeste sekka oma pouslaadiga tuleb.

Neh, ja Liiva linnast oo nõuke uudis viel, et postipunkt tuleb Kuivastust ää ja kolib Liiva roamatukoguse. Kui Muhu Maja kohta põle kindlad kuupääva viel paikas, siis postipunktiga oo asi pire selgem. Selle kuu lõpuni tuleb viel autuga Kuivastu kupata. Ja esimesest novembrist siis juba kenasti Liiva roamatukoguse Marie juure minna.

Postimaja olli ennemalt ikka Liival. Paljast viimsed vuastad olli Kuivastus ää. Vahepial tahetse teist jälle üldse ää kaota. Aga mis sellega ep lähä siis nõukseks sammaks sõjaks kut selle rahaautumaadiga, et suured linnasaksad lähtvad muhulastega saripidi kokku. Ja siis naad ikka oo suan.

Ei neh, olga ning ja olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles