Uuest aastast jäävad pea pooled Saaremaa kultuurijuhid tööta

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SAAVAD SENISELT TÖÖKOHALT LAHTI: Enne eilset koosolekut ei osanud ükski kultuuritöötaja arvata, milliste sõnumitega vallajuhid neid kostitavad. Vasakult Triino Lest, tema selja taga paistab Mehis Peegel, Anu Viljaste, Aili Salong, Krista Lember ja Maire Sillavee.
SAAVAD SENISELT TÖÖKOHALT LAHTI: Enne eilset koosolekut ei osanud ükski kultuuritöötaja arvata, milliste sõnumitega vallajuhid neid kostitavad. Vasakult Triino Lest, tema selja taga paistab Mehis Peegel, Anu Viljaste, Aili Salong, Krista Lember ja Maire Sillavee. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus kutsus eile kokku kultuuri- ja rahvamajade juhid, et teatada neile: pea pooled teist jäävad tööta, ülejäänutel aga tõuseb palk riiklike kultuuritöötajate palgamäärani.

Eile tutvustasid abivallavanem Koit Voojärv ning vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Kristel Peel Saaremaa valla kultuuri- ja rahvamajade juhatajatele uut juhtimismudelit, mis on kavas kasutusele võtta järgmisest aastast.

2023. aastal on kavas luua valla hallatav ühendasutus Saaremaa Kultuur. Kui volikogu annab oktoobriistungil selleks nõusoleku, korraldatakse avalik konkurss, et leida ühendasutusele juht, kelle töö on Saaremaa-ülese kultuuri juhtimine ja kõikide praeguste rahvamajade edasised haldus- ja administratiivküsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles