Ukrainlasi saarele veel juurde? Vallajuhid ei tea ikka midagi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
RAILI RÜÜTEL näitas ruume, mis eelmisel nädalal enam-vähem valmis said – kolme toa kohta on ühisköök ja vannituba. "SKA otsustab, kes neis tubades elama hakkavad," märkis Rüütel. "Õnneks esimese maja elanike valiku sain teha siiski ise." Fotol ka Gunnar Havi ja abivallavanem Kaarel Tang.
RAILI RÜÜTEL näitas ruume, mis eelmisel nädalal enam-vähem valmis said – kolme toa kohta on ühisköök ja vannituba. "SKA otsustab, kes neis tubades elama hakkavad," märkis Rüütel. "Õnneks esimese maja elanike valiku sain teha siiski ise." Fotol ka Gunnar Havi ja abivallavanem Kaarel Tang. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Teadmatus, kui palju Ukraina sõjapõgenikke ja keda sotsiaalkindlustusamet (SKA) Saaremaale saata plaanib, paneb vallavalitsuse muretsema.

Eile käisid Saaremaa vallavalitsuse liikmed tutvumas AS-i Hoolekandeteenused endistes Sõmera ja Kogula hooldekodudes avatud majutuskeskuste elamistingimustega. Samuti arutas vallavalitsus olukorda Hoolekandeteenuste esindaja, Sõmera majutuskeskuse juhi Raili Rüütliga.

"Kõige suurem murekoht on see, et me ei tea, kes on need inimesed, keda sotsiaalkindlustusamet siia saadab ning kui paljud neist lasteaia- ja koolikohti vajavad," ütles vallavanem Mikk Tuisk eilsel väljasõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles