VALUS JA ILUS VAATAMINE Faust ja kõik tema Mefistod kinolinal

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
FAUSTI TOETUSGRUPP: (Vasakult) Maria vend Juhan Aua, Gerda Pitk, Indrek Väli, Evelin Väli, Eveli Kallas, Mehis Kallas, Marian Voksepp. Ees Ned Ferm ja Maria.
FAUSTI TOETUSGRUPP: (Vasakult) Maria vend Juhan Aua, Gerda Pitk, Indrek Väli, Evelin Väli, Eveli Kallas, Mehis Kallas, Marian Voksepp. Ees Ned Ferm ja Maria. Foto: Raul Mee

Reedest saab Saaremaal vaadata Kaupo Kruusiaugu dokumentaalfilmi "Machina Faust", mis portreteerib Saaremaalt pärit saksofonisti Maria Fausti.

Kolme aasta sisse, mil filmi üles võeti, jääb Maria Fausti kolme teose sünd, aga ka rasked isiklikud läbielamised, koroonakriis ja heitlikud suhted abikaasaga. Film vaatleb, kuidas isiklikust elust võrsub looming ning mis on loomingulise kompromissituse hind.

Maria Faust ütles Saarte Häälele, et film oli ühtaegu valus ja ilus vaatamine. Mõnd sellist Mefistot, millest ta ise seni teadlik ei olnud, see siiski päevavalgele ei toonud. Samas naerma ajavaid kohti oli palju. Sõprade ja tuttavate reaktsiooni pärast Maria ei muretse. "Nad tunnevad mind," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles