Nutikassad jõuavad ka väikestesse maapoodidesse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UUS KOGEMUS: Nasva poe juhataja Külli Lilleoja juhendab nutikassa kasutamisel Tiina Noota, kes seni on oma ostud sooritanud tavakassas.
UUS KOGEMUS: Nasva poe juhataja Külli Lilleoja juhendab nutikassa kasutamisel Tiina Noota, kes seni on oma ostud sooritanud tavakassas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Suurte kaupluste kõrval sisustab Saaremaa tarbijate ühistu nutikassadega järk-järgult ka oma väiksemad maapoed, kust palju ruumi nõudvad tavakassad edaspidi üldse kaovad.

Juba kevadest on nutikassa olnud tarbijate käsutuses Nasva poes, käivitamisel on kassa Valjala poes. Nasval sooritatakse praeguseks nutikassaga 13% ostudest ja nende arv suureneb.

"Nutikassade jõudmine maapiirkonna poodidesse on objektiivne paratamatus. Seda nii tarbijate harjumuste kui ka tööjõu optimeerimise vajaduse tõttu," ütles Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse liige Kalle Koov. Ta märkis, et juba kümne aasta pärast võib juhtuda, et on poode, kus ametis ainult üks töötaja, kes tegeleb kauba väljapanekuga ja jälgib, et vajalikud seadmed toimiksid. Inimesed teenindavad end aga poes täielikult ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles