Hinnatõus ja uus pood kasvatasid STÜ käibenumbrit

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KALLE KOOVI sõnul aitas ühistu käibekasvule olulisel määral kaasa Kummeli Konsumi avamine juunikuu keskel.
KALLE KOOVI sõnul aitas ühistu käibekasvule olulisel määral kaasa Kummeli Konsumi avamine juunikuu keskel. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Saaremaa tarbijate ühistu kolmanda kvartali käive oli ettevõtte ajaloo suurim, jõudes 17,1 miljoni euroni, mis on kaks miljonit rohkem kui mullu samal ajal.

“Tänavuaastases käibenumbris on ühelt poolt näha inflatsiooni, teisalt Kummeli poe avamise mõju. Kui vaadata suurt pilti, siis hinnatõus on aset leidnud praktiliselt kõikides kaubakategooriates, mis kergitab ka kaupluste käivet,” selgitas Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse liige Kalle Koov. Ta lisas, et suurema käibe kõrval paraku suuremast kasumist rääkida ei saa, kui silmas pidada kasvõi seda, et võrreldes möödunud aastaga on elektri hind ettevõtte jaoks kasvanud neljakordseks.

Kui lähitulevikku vaadata, siis kõrged hinnad on Koovi sõnul juba hakanud mõjutama tarbijate ostujõudu ja sellest tulenevalt muutma inimeste ostukäitumist. “Ka mina ise olen oma ostuharjumusi muutnud ja viin koju vähem kaupa kui varem,” nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles