Kihelkonna päästekomandos saab telefoni laadida

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Margus Lindmäe
Margus Lindmäe Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui kellelgi Kihelkonna kandis tekib vajadus laadida mobiiltelefoni või akupanka, siis saab seda teha Kihelkonna päästekomando elektrigeneraatori abil.

"Uks on lahti ja mees kohapeal olemas," kutsus Saaremaa päästekeskuse pealik Margus Lindmäe Raadio Kadis hädalisi päästekomandost abi saama. Tema sõnul võib hädasolija tulla komandosse kasvõi teed keetma.

Praegu tuleb aga eeskätt hoida pöialt liiniparandajatele, et kõik Saaremaa tuhanded voolust ilma jäänud inimesed selle võimalikult kiirelt tagasi saaksid. Lindmäe andmetel lubab Elektrilevi täna õhtuks enamvähem kõikidel kodudele voolu tagasi anda, elektrita võivad jääda veel vaid üksikud kaugemad majapidamised, samuti mõni suurema probleemiga kliendid, kui selliseid peaks ilmnema. Kihelkonna komando omab ka raadiojaama, millega saab näiteks kiirabi välja kutsuda kui inimesel endal tekib häirekeskuse liinile saamisega probleeme. "Loodame tulevikus selliseid punkte komandodes rohkem avama hakata," rääkis Lindmäe.

Saaremaal hakkas ööl vastu laupäeva sadama jäävihma ja lund, mis tõi kaasa ulatuslikud elektrikatkestused eeskätt Lääne ja Põhja Saaremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles