Saaremaa veevarustus toimib suuresti generaatorite abil

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Unimäe veepuhastusjaamas tagab voolkatkestuse korral automaatselt elektritoite generaator.
Unimäe veepuhastusjaamas tagab voolkatkestuse korral automaatselt elektritoite generaator. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare ja mitme maapiirkonna veevarustus töötab hetkel tänu diiselgeneraatoritele, katkestusi tuleb jooksvalt juurde, samas neid ka likvideeritakse.

"Olukord muutub pidevalt. Kuus kuni kaheksa pumplat kipub kogu aeg väljas olema," ütles Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm. Hommikuse seisuga ei toiminud veevärk Eiklas, Aste külas, Kõljalas ja Kaalis, katkestusi oli Tornimäel ja Käo külas.

Veevärgi generaatorid töötavad praegu Kärlal, Mustjalas ja varsti ka Kaalis. Generaatorite käivitamine ei tähenda siiski, et tööle hakkab kogu veevärk. Genaraatoritega tagatakse küll veesurve kraanides, kuid kanalisatsioonipumplaid elektriga ei varustata, mistõttu see süsteem seisab ja võib ühel hetkel täis saada. Ka vett ei saa pidevalt, vaid paari tunni kaupa korraga.

Kuressaares on vool olemas ja kanalisatsioonisüsteem toimib tavapäraselt. Ka vett saab tarbida harjumuspäraselt, kuid seda samuti tänu generaatorile, mis hoiab töös Tõllil asuvaid kaevusid.

Sõrme sõnul on probleem on selles, et Elektrilevi ei julge enam prognoosida, millal rikked kõrvaldatakse, samas on ilmaennustus kurjakuulutav ja murelikuks teeb, milline on meie olukord õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles