AMETLIK - OHTU EI OLE! ⟩ Kuivastu-Virtsu liinil sõitvatele praamidele tehti pommiähvardus (6)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Praam Piret Kuivastus.
Praam Piret Kuivastus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuivastu-Virtsu liini praamile tehti reede, 23. detsembri hommikul pommiähvardus, mistõttu ei lastud reisijaid laevale ja politsei käis infot kontrollimas. Kell 11.12 anti reisijatele teada, et ohtu ei ole. 

E-kirjaga saabunud ähvarduse kohaselt oli lõhkekeha Tõllul või Piretil ja see pidi väidetavalt lõhkema lõuna paiku.

TS Laevade teade piletibroneeringu teinud reisijatele pommiähvarduse kohta.
TS Laevade teade piletibroneeringu teinud reisijatele pommiähvarduse kohta. Foto: Saarte Hääl

TS Laevad saatis kell 9.49 reisijatele, kes olid teinud piletiostu broneeringu, teate, et laeva laadimine ja väljumine võib hilineda seoses sama päeva lõunaks Virtsu Kuivastu liinile tehtud pommiähvardusega.

TS Laevad teatas, et hetkel kontrollib TS Laevade meeskond ohu ennetamiseks ning reisijate ja laev turvalisuse tagamiseks üle parvlaevade salongid ja avalikud alad.

"Ohu ennetamiseks ja jätkuva turvalisuse tagamiseks oleme otsustanud reisijaid reisijasalongidesse mitte lubada. Palume mõistvat suhtumist," kirjutas praamifirma.

Veidi enne 10 hommikul rääkis Kuivastust praamilepääsus oodanud reisija Saarte Häälele, et pommiähvarduse info laekus neile just vahetult. "Peale ei lasta, otsitakse läbi," ütles ta. 

Seejärel lubati autodel ja bussidel laevale sõita, kuid reisijaid salongidesse ei lubatud.

Politsei teatel sai häirekeskus hommikul kella 8.40 ajal teate, et TS Laevade klienditeenindusele saabus e-kiri sisuga, et Virtsu-Kuivastu liinilaevale saabub täna lõuna ajal pomm.

"Demineerijad tegelevad ohu väljaselgitamisega ja kontrollivad Virtsu-Kuivastu laevu enne väljumist. Politsei tegeleb praegu ka pommiähvarduse teinud isiku kindlaks tegemisega,“ ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters.

Seoses laevade kontrollimisega võib graafikujärgne sõitmine olla häiritud ja politsei palub reisijatelt mõistvat suhtumist. "Täiendavat infot anname esimesel võimalusel," ütles ta. 

Salongidesse reisijaid ei lubata.
Salongidesse reisijaid ei lubata. Foto: erakogu / Saarte Hääl

Demineerijad kontrollisid mõlemad Virtsu-Kuivastu liinilaevad üle ning midagi ohtlikku ei tuvastanud. Laevaliiklus jätkub tavapäraselt.

Politsei tegi pommiähvarduse tegija kindlaks, e-kirja saatis Harjumaal elav 31-aastane mees.

“Oleme mehe praeguseks kinni pidanud ning ta viiakse edasiseks asjaolude selgitamiseks ja menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusesse,” ütles Lääne prefektuuri operatiivjuht Margo Peters.

“Pommiähvarduse tegemisel on tõsised tagajärjed. Politsei teeb alati kõik selleks, et oht välistada, ähvarduse tegija kiiresti kindlaks teha ja vastutusele võtta,” sõnas Peters.

31-aastase mehe suhtes alustatakse kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles