Vanade retseptide järgi roogade valmistamine on põnev ja teinekord ka nutikust nõudev avastusretk. Jõulude puhul otsis Saarte Hääl välja mõned vanemad toidutegemise õpetused ning käis enne jõulupühi nende järgi kokkamas purjelaeval Hoppet.

Seapraad, isegi part ja hani kipuvad tänapäeval jõulude ja aastavahetuse peolaual olema kõige tavalisemad külalised. Seepärast valisime sooja roa peategelaseks hoopiski küüliku ehk jänese, mille valmistamise kohta leiab vanadest ajakirjadest Kõigile, Maret, Taluperenaine, Eesti Naine kümneid erinevaid (või kui erinevad nad ikka olla saavad) valmistamisviise.

Külmale lauale otsustasime kokku panna Itaalia salati, mis ühendab veiseliha ja kala erinevad mekid, pidurüüpeks aga võtsime nõuks kokku segada ühe mõnusa munaveini.

Kommentaarid
Copy