ELEKTRILEVI Kilovattide lugemisel valskust ei tehta

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Rasmus Armas ütles, et kui võrgus on katkestus, ei ole elektrit tarbida võimalik ja puudub ka ühendus arvestiga ehk mõõteandmed Elektrilevi süsteemi ei jõua.
Rasmus Armas ütles, et kui võrgus on katkestus, ei ole elektrit tarbida võimalik ja puudub ka ühendus arvestiga ehk mõõteandmed Elektrilevi süsteemi ei jõua. Foto: Valmar Voolaid / Elektrilevi

Detsembrikuu pikkade voolukatkestuste valguses kütab viimastel päevadel sotsiaalmeedias kirgi elektrienergia mõõtmine. Tarbijad kahtlustavad tüssamist, Elektrilevi kinnitusel on kõik täpne kui apteegis.

"Huvi pärast läksin vaatama, kui suur oli detsembri elektritarbimine. Ja oh üllatust! Tundub, et Saaremaal möllanud lumetorm oli libauudis, sest tarbimisajalugu näitab ainult ühepäevast elektrita olemist," pahandab üks klient, kes tegelikult oli vooluta üle viie päeva. "Milleks neid mõõteseadmed vaja, nagunii näitab tarbimist, mis sest, et lumi oli vööni, lasteaiad ja koolid suletud."

Teine klient märgib, et Kärlal oli 9. detsembril üks faas kadunud, 10.–14. detsembril aga vool täiesti ära. "Tarbimine üheksandal ja 14.12 alates oli rohkem kui topelt. Tavapärase 6–8asemel 18–23 kWh," kirjutab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles