Arhitekt Pakutud kujul ümberehitus muudab kesklinna ruumi halvemaks

Saarte Hääl
Copy
AASTA EEST LEITI, et puude säilitamine või asendamine tuleks otsustada nende tervise järgi. Kuna projektiga suurendatakse kergliiklusala, siis parkimiskohti kesklinna juurde ei teki.
AASTA EEST LEITI, et puude säilitamine või asendamine tuleks otsustada nende tervise järgi. Kuna projektiga suurendatakse kergliiklusala, siis parkimiskohti kesklinna juurde ei teki. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Arhitekt Toomas Paaver saatis vallale oma soovitused Kuressaare Tallinna tänava (Torni-Karja lõik) ehitusprojekti eskiisi täpsustamiseks. "Et ümberehitatavast tänavast kujuneks Kuressaare vanalinna sobiv, võimalikult inimsõbralik ning elanikest ja ettevõtjatest lugupidav tänapäevane tänavaruum," märgib ta.

Paaver märkis, et tema töö on valminud Kuressaare elanike ja ettevõtjate palvel, et anda sõltumatu eksperdi hinnang ja ettepanekud projekti muutmiseks.

Projekt on insenertehniline, minu silmis ei nähtu sellest arhitekti ja maastikuarhitekti sisulist osalemist töös, mille eesmärgiks oleks tänavaruumi kui terviku loomine ning selle hea suhestumine hoonete ja ümbritseva ruumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles