Tere tulemast tervishoidu, Kuressaare õeõppe esimene lend!

, Tallinna tervishoiu kõrgkooli õppejõud-koordinaator Kuressaares
Copy
Kaja Lempu.
Kaja Lempu. Foto: Erakogu

"Täna saab lõputunnistuse meie õeõppe esimene lend, kes alustas kolm ja pool aastat kestnud kooliteed septembris 2019. Sellesse aega on mahtunud nuttu ja naeru, närvipinget ja pingepeavalu, aga niisugune see tudengielu ju ongi!" kirjutab Kaja Lempu, Tallinna tervishoiu kõrgkooli õppejõud-koordinaator Kuressaares.

2020. aasta märtsiks olime õppekava järgi jõudnud niikaugele, et tudengid alustasid oma esimese praktikaga, kui tuli teade Covidi saabumisest. Enne seda saime siiski osaleda Auriga keskuses diabeedipäeval, kus mõõtsime koos tudengitega kõigil soovijail veresuhkrut ja andsime infot normaalse veresuhkru väärtustest. Lõime kaasa tervisepäeval Kuressaare tervisepargis, kus kõik soovijad said mõõta vererõhku, pulssi, saturatsiooni, veresuhkrut ja kehatemperatuuri. Sama tegime Kuressaare spordikeskuses Tuleviku Kompassil, kus tutvustasime õeõpet Kuressaares ja Tallinna tervishoiu kõrgkoolis.

2019. aasta lõpus said tudengid võimaluse osaleda üritusel "Sinu käed päästavad elu" koos Pärnu kiirabi töötajatega. Käisime peaaegu kõikides Saaremaa koolides õpilastele elustamist õpetamas – kokku ligi 600 koolilapsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles