Mustjala eakad võtsid vastu uue aasta

Aare Laine
Copy
TÄNU KÜLAELU EDENDAJALE: Milvi Harjus on üks neist Võhma küla tegusatest inimestest, kes aitab külaelu elavdada ja keda teenuskeskuse juht Kalle Kolter lilleõiega meeles pidas.
TÄNU KÜLAELU EDENDAJALE: Milvi Harjus on üks neist Võhma küla tegusatest inimestest, kes aitab külaelu elavdada ja keda teenuskeskuse juht Kalle Kolter lilleõiega meeles pidas. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Neljapäeva pärastlõunal kogunesid Mustjala rahvamaja saali tegusamad eakad inimesed tähistamaks saabunud aastat, tõsi küll ehk natuke hilinenult, aga Hiina kalendri järgi on musta vesijänese aasta kohe-kohe ukse ette jõudmas.

Piirkonna küladest oli kohvilaua taga istet võtnud paarkümmend tegusat naist. "Kutsusime mehi ka, aga keegi ei tahtnud tulla. Öeldi, et mis me ikka seal naiste seltskonnas teeme," rääkis Milvi Harjus Võhmalt.

Naiste vestlusringis selgus aga, et omal ajal olid Mustjala mehed väga seltskondlikud. "Ligi kolmkümmend meest käis regulaarselt Mustjala sööklas koos. Siis kõlas söögisaalis võimas meeste laul. Ettevõtmise üheks eestvedajaks oli kooliõpetaja, 1980-ndate aastate alguses Mustjala kooli direktori ametis olnud Lembit Kikkas," meenutas aastakümnete tagust seltsielu Marta Alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles