JUHTKIRI ⟩ Asjaosalisi tasub kuulda võtta

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare Vanalinna kool
Kuressaare Vanalinna kool Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seda, et Kuressaare Vanalinna kooli pere vaevleb ruumikitsikuses, teavad vist kõik, kes selle hoonega seestpoolt põgusaltki tutvust teinud. Kitsukesed koridorid ja väikesed ventilatsioonita klassiruumid ei käi kuidagi kokku arusaamaga tänapäevasest koolihoonest.

Pärast Kuressaare Hariduse kooli hoone remondi lõppemist ongi kavas võtta järgmisena ette Vanalinna koolimaja. Ainult et... KVK õpetajad pole sugugi rahul hoone praeguse remondiprojektiga, mis ruumipuuduse probleemi tegelikult ju ei lahenda.

Nii palubki õpetajate ettepanekuid kogunud hoolekogu vallavalitsusel kaaluda projekti muutmist – et tulevikus ei peaks täiendava remondi peale raha kulutama. Ehk veel jõuab – hange on kavas korraldada aprillis. Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 6 300 000 eurot.

Kes teaks koolimajaga seotud murekohti paremini kui seal töötavad inimesed. Seega tasuks õpetajaid, kes põhjendavad, miks üks või teine lahendus kuidagi ei sobi ning mida selle asemel tegema peaks, kindlasti kuulda võtta.

Ikka selle nimel, et uuendatud koolimaja vastaks kõikidele õppekava nõuetele, oleks õpilasesõbralik ja ka õpetajale meeldiv töökoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles