Saarte kriisivalmiduse toetusvoor avaneb 13. veebruaril

Päästeamet
Copy
Võimalike elektrikatkestuste korral peavad omavalitsused tagama kommunaal-, aga ka näiteks sotsiaalteenuste toimimise. Selleks puhuks on riik eraldanud omavalitsustele raha generaatorite ostmiseks.
Võimalike elektrikatkestuste korral peavad omavalitsused tagama kommunaal-, aga ka näiteks sotsiaalteenuste toimimise. Selleks puhuks on riik eraldanud omavalitsustele raha generaatorite ostmiseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval, 13. veebruaril avab Päästeamet taotlusvooru, millest saavad kriisivalmiduse suurendamiseks toetust taotleda saared. Raha saab taotleda generaatorite ja alternatiivside ostuks.

„Eelmise aasta lõpus jättis lumetorm Birgit tuhanded inimesed elektrita ning häiritud oli ka mobiilside ning muud esmatähtsad teenused. Generaatoritest oli puudus ja olukorra leevendamiseks toodi neid mandrilt juurde. Pikas plaanis peaks vajalikud seadmed ikkagi saare peal olemas olema, sest tormi tõttu ei pruugi ka praami- või lennuühendus toimida ning abisaamine võib viibida,“ selgitas Päästeameti kohalike omavalitsuste kriisivalmiduse nõunik Terje Lillo.

Toetust saab küsida Saaremaa, Hiiumaa, Muhu, Kihnu, Vormsi, Ruhnu ning saarelise osaga kohaliku omavalitsuse üksused oma väikesaartele: Saaremaa vald Abrukale, Kõinastule, Vilsandile; Hiiumaa vald Heinlaiule; Muhu vald Kesselaiule, Viirelaiule; Viimsi vald Naissaarele, Pranglile, Kräsulile; Pärnu linn Manijale, Kuusalu vald Mohnile; Tartu vald Piirissaarele, Lääne-Harju vald Väike-Pakrile ja Tallinna linn Aegnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles